петак, 26. новембар 2010.

СРБСКА ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА



 СТОЈТЕ ЧВРСТО И ДРЖИТЕ ПРЕДАЊА
(2. Сол 2,15)



1) Зашто смо прекинули молитвено општење са Екуменистичком „СПЦ“



  1. Антиканонско постављање „патријарха“ Германа од стране комунистичке богоборне власти.
  2. Дугогодишње пребивање „СПЦ“ као органског члана у Антихристовој јеретичкој организацији Светском савету цркава тј. свејереси екуменизма (заједничко саслуживање и молитвено општење а у неким случајевима чак и причешћивање).
  3. Пуно евхаристијско (причешћивање) општење са отпадницима од св. ПРАВОСЛАВЉА, Сергијанцима (Московска патријаршија), новокалендарским расколницима и новопасхалцима а преко Александријске и Антиохијске патријаршије чак и са древним јеретицима, монофизитима, анатемисаним од стране четири св. Васељенска сабора.
  4. Покушај скидања анатеме из 1054. године против папске јереси иако Римски папа остаје непокајан у свим својим новотаријама, као и склапање уније од стране „Православних помјесних цркава“ са Римокатоличком црквом тј. њено потпуно признавање за сестринску (истиниту) цркву и признавање свих њених „светих“ тајни (Баламад 1993).
  5. Наплаћивање СВЕТИХ ТАЈНИ од стране клира.
  6. Извитоперење СВЕТЕ ТАЈНЕ КРШТЕЊА јеретичком (латинском) праксом, прскања или обливања.


Љубљена браћо Cрбска, слиједећи пример нашег оца св. Саве и у свему желећи бити му послушни, тако испуњавајући највећи од свих завјета србских којим нас је завјетовао на сабору у Жичи 1221. год., да будемо вазда православни под претњом ишчезнућа (ако би издали вјеру праотаца наших) и бојећи се тога страшнога проклетства, ми, иако израњавани сопственим гријеховима и у свему последњи у народу своме баш као некад св. апостоли у народу јеврејском (јер се СИЛА БОЖИЈА у људској слабости открива), е да би се постидили они најбољи и они добри, ми које прозивају зилотима (ревнитељима) а који никакву ревност не видимо да чинимо осим ако је то исповедање вјере једине, вјере хришћанске и који јесмо најгрешнији синови Истинске Србске Православне Цркве, ми дакле, одбацишмо ужасну свејерес екуменизма и тако прекинувши молитвено општење са онима који уче да свијетлост може имати заједницу са тамом противно учењу Светог Писма и Светог Предања !
У предвечерје доласка Сина таме и погибли, Антихриста, појави се ова нечастива свејерес да затрује једини извор спасења на земљи, вјеру православну, и тако свеже у адске окове и наш љубљени и многострадални народ србски. Смисли непомјаник тај паклени план да сабере све своје нечисте силе и уједини их у „љубави“ овога проклетог свијета који по речима самог БОГА “не може примити ДУХА СВЕТОГ“ и назваше се ови несретници Светски савет цркава а право име им је Антихристова црква, а то је аждаја из књиге Откровења која има да ратује са црквом. И ето, са таквима ови домаћи екуменисти желе да се ујединимо и са таквима да се заједничаримо, БОЖЕ САЧУВАЈ !
Појави се ова душегубна свејерес због страшних гријехова свих народа али и народа нашег, гријеха усвајања богопротивног „просветитељства“ учења сатанистичке јудео-масонерије под несретним Доситејом Обрадовићем, гријеха краљеубиства благочестивог помазаника БОЖИЈЕГ мученика краља Александра Обреновића и краљице Драге, а прије тога гријеха убиства благочастивог кнеза Михајла, гријеха стварања заједничке државе Југославије са јеретицима Хрватима, Словенцима, босанским муслиманима, гријеха прихватања сатанистичког комунизма и безбожног Тита за свога вођу, гријеха чињења ауто-геноцида над самим собом путем масовног убијања сопствене дјеце (абортус) а који још увијек траје, итд. Због ових и још многих других гријехова, допусти СВЕМИЛОСТИВИ ГОСПОД ово страшно искушење на нас, браћо љубљена, јер смо погазили завете праотаца наших и пљунули на крв мученика који страдаху за вјеру, краља и отаџбину. Али, да се не би показали као проклети синови Јуде и да не би сасвим пропали а ради молитава НЕБЕСКЕ СРБИЈЕ коју смо толико пута издали, тога ради СВЕМИЛОСТИВИ БОГ пружи Србима још једну шансу за спасавање у ова последња времена очекујући свенародно покајање за гријехове а посебно за најгори од свих гријехова, гријех свејереси екуменизма.
Према речима преп. Агатона Египатског „ЈЕРЕС ЈЕ ОТУЂЕЊЕ ОД БОГА, ЈЕРЕТИК СЕ САМ ОДЛУЧУЈЕ ОД ЖИВОГ И ИСТИНИТОГ БОГА И ПРИСАЈЕДИЊУЈЕ СЕ ЂАВОЛУ И АНЂЕЛИМА ЊЕГОВИМ. ОНАЈ КОЈИ ЈЕ ОДЛУЧЕН ОД ХРИСТА ВИШЕ НЕМА БОГА КОГА БИ МОГАО УМОЛИТИ ЗА СВОЈЕ ГРЕХОВЕ“ (Отачник). Чујте ове страшне речи и разумите браћо, јерес је духовна гангрена и лечи се једино ОДСЕЦАЊЕМ !!! Непостоји могућност тзв. унутрашње борбе са јересју, са личним гријеховима свакако ДА али са јересју никако НЕ јер је јерес општи а не само лични гријех, јер се све Свете тајне савршавају преко епископа и даље преко клира тако да ако је ГЛАВА ЦРКВЕ затрована јеретичким учењем, тада је цијело тијело затровано и БЛАГОДАТ ДУХА СВЕТОГ одступа од ње, без обзира на лично слагање или неслагање онога који признаје такве и има општење са њима. Дакле браћо, само ОДСЕЦАЊЕМ тј. ПРЕКИДОМ МОЛИТВЕНОГ ОПШТЕЊА са Црквом лукавих и присаједињењем истинској Цркви може се бити истински православац тј. имати наду на спасење, јер изван цркве НЕМА СПАСЕЊА !!!
Данас, изабра БОГ шаку најгорих, нас јаднике и беднике, болеснике и кљакаве, сиротане и неугледне, једном речју дно дна, изабра нас и окупи око истих таквих пастира и јереја, да би постидео вас добре и најбоље, вас лепе и паметне, вас образоване и начитане !!! Да би само они који га траже чистим срцем и који не расуђују површно као лицемери могли доћи њему јер ГОСПОД омрзну на људску гордост и лицемерје и дража му је слабост човека у покајању него сила непокајаног. И чувено питање којим се питао („Син Човјечи када дође, хоће ли наћи вјеру на земљи“, Лк. 18,8) сада добија свој пуни одговор јер кад со обљутави (а хришћани су со овој земљи) и кад изабрани приме фарисејског квасца (спољашња лажна побожност) тада знамо и осећамо да је близу крај времена.
Зато љубљена истокрвна браћо србска, запамтите и урежите у свој ум и срца ове ријечи: РАСУЂИВАЊЕ ЈЕ ДАР ОДОЗГО и задобија се искључиво личним трудом и подвигом кроз искрену молитву и пост као и благочастиво понашање; нико не може задобити расуђивање ако његова дела не иду у складу са његовим ријечима, не помаже ту никакво образовање ни интелигенција ни генијалност јер је све то гордоумље пред БОГОМ. И још запамтите, јерес је најгори гријех а гријех је тама и ко гријеши по тами ходи. ПОКАЈТЕ СЕ ЈЕР СЕ ПРИБЛИЖИ ЦАРСТВО НЕБЕСКО, да не буде касно и да не пропадну душе ваше него да се спасете јер је после смрти само то важно !!!

2) О чувању Православног (старог) календара и св. Православне  вере


ПРВА ПОСЛАНИЦА (1583. год.)


Јеремија, милошћу Божијом архиепископ константинопољски, Новога Рима и Васељенски Патријарх:

Пошто је црква старога Рима, која као да се радује због сујете својих астронома, несметано изменила прекрасне одредбе о Св. Пасхи (Васкрсу) којих су се придржавали хришћани и које су установили и одредили 318 Светих Отаца Првог Св. и Васељенског Сабора Никејског, које су поштовали хришћани свих земаља и по којима су празновали, тога ради појавила се саблазан јер су пред нашу смерност стали људи Јермени питајући о пракси празновања, пошто и њих присиљавају да приме ове новотарије.
Због тога смо и морали да кажемо шта су о овоме установили Св. Оци. Наша смерност размотривши ствар заједно са најблаженијим Патријархом александријским и најблаженијим Патријархом јерусалимским и другим члановима Синода у ДУХУ СВЕТОМ, разјашњавајући оно што су о овом одлучили Св. Оци, одређује:
Ко не следи обичаје Цркве о Св. Пасхи (Васкрсу) и месецослову (календару) онако како су нам предати од седам Светих Васељенских Сабора, који су за нас добро установили да их следимо, него жели да прати грегоријанску пасхалију и месецослов, тај пошто се као безбожни астрономи супроставља свим одредбама Св. Сабора и хоће да их измени и ослаби > НЕКА БУДЕ АНАТЕМА < одлучен од Цркве Христове и сабрања верних.
Ви православни и благочастиви хришћани пребивајте у ономе што сте научили у чему сте се родили и у чему сте васпитавани а када буде неопходно и крв своју пролијте да бисте сачували отачку веру и исповедање. Чувајте се и пазите ових, нека вам помогне ГОСПОД наш ИСУС ХРИСТОС и нека молитве наше смерности буду са свима вама. Амин.

Објављено 1583. год. од оваплоћења ЛОГОСА, новембра 20, индикта 12. Епископ константинопољски Јеремија, епископ александријски Силвестер и други архијереји Светог Сабора.
                                 

                                 ДРУГА ПОСЛАНИЦА (1756. год.)


Најчаснији клирици наше Христове велике Цркве и други најпобожнији јереји и најпреподобнији јеромонаси, појци у црквама нашег града, следбеници неботајника Павла који говори: “Ако вам неко буде благовестио супротно од онога што смо вам ми благовестили, макар био и анђео с Неба, >ДА БУДЕ АНАТЕМА<; ако је јереј или мирјанин да буде одлучен од БОГА, проклет и по смрти да не иструли него да пребива у вечним мукама. Камен и железо нека се распну и распадну а он никако и никад. Нека наследе губу Гијезијину и вешање Јудино, нека пребива на земљи као Каин стењући и дрхтећи и гнев БОЖИЈИ нека буде на главама њиховим и удео њихов да буде са издајником Јудом и богоборцима Јудејима, земља нека се отвори и нека их прогута као некада Датана и Авирона. Анђео БОЖИЈИ нека их гони с мачем у све дане живота њиховога и нека подлегну свим проклетствима Патријараха и Сабора под вечним одлучењем и у мукама огња вечнога, Амин.

Кирил милошћу БОЖИЈОМ, архиепископ константинопољски, Новога Рима и Васељенски Патријарх, поводом нових саблазни које су произвели јеретици паписти по питању измене наше Св. Пасхе (Васкрса) и Месецослова (Календара).

У П О З О Р Е Њ Е :
Екуменистичка, само по имену СПЦ се налази у потпуном општењу са свим онима који су одбацили Православни календар и примили јеретички папин Грегоријански календар !!! Тиме су (а будући се уопште не кајући него свесно настављајући злочастити) по БОЖАНСТВЕНИМ канонима Св. Цркве и сами потпали под горе наведене Анатеме !!!

3) Непримајте биочип по цену живота јер је то антихристов печат



СРБИНЕ, ТРЕБА ДА ЗНАШ :

1. Да је број 666 златни број цара Соломона који означава количину таланата злата које је тај јеврејски цар примао као годишњи приход од поробљених народа (прочитај у Старом Завету, Прва књига о царевима, глава 10, стих 14).

2. Да је св. Јован Богослов пророковао 2000 година унапред да ће доћи време када ће сви људи бити присиљени да приме жиг звери, број 666, ,да би могли куповати и продавати“ (прочитај у Новом Завету, Откривење Јованово, глава 13, стихови од 16 до 18).

3. Да је број 666 стран и противан обичајима и духу православног србског народа и да припада традицији другог народа, јеврејског, који тим бројем жели да означи своје власништво над свим људима и робама.

4. Да јеврејски народ, који се одрекао свога месије ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА и распео га на крсту, припрема долазак лажног месије, Антихриста, коме би требало да се покоре сви народи на свету.

5. Да је процес глобализације и изградње Новог светског поретка рад на остваривању Антихристовог зацарења у свету.

Иако постоји на готово сваком производу бар-код 666 не угрожава личност и душу човека јер се уништава по коришћењу производа. Међутим, у личним документима која се носе стално са собом везује се за личност. Магнетни запис и електронски чип може садржати информације о појединцу које се не могу прочитати осим уз одређену опрему и тиме угрожавају право на приватност личности. Све ово је предходница (и навикавање) за увођење биочипа који ће се стављати у руку или у главу. Уплашени масовним хистеричним кампањама преко медија о тобожњој претњи тероризма и угроженој безбедности, људи ће наивно похрлити да „заштите“ себе, своју децу и имовину. Овај процес је већ започео и сада је у фази када се не намеће него је његово примање добровољно али врло брзо (вероватно након још једног пројектованог великог рата) он ће бити обавезан за свако живо биће на свету. Многи који се данас супростављају на крају ће ипак попустити и под разним  лажним изговорима примиће жиг звери а неће га примити само прави исповедници вере, ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВНИ, који ће бити спремни да се одрекну буквално свега када дође тај тренутак.

У П О З О Р Е Њ Е :
По речима св. Јована Богослова, који прими жиг звери (биочип) биће осуђен од БОГА, мучен и овде у овом привременом животу и по смрти у паклу у све векове !!!

4) Шта је црква и шта је апостолско прејемство и св. Васељенски сабори ?



Православно тумачење (једино истинито) сведочи да је црква ТЕЛО ХРИСТОВО или ЗАЈЕДНИЦА СВЕТОГ ДУХА а рођендан Цркве је празник СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ – ДУХОВИ или ТРОЈИЦЕ и прославља се увек 50-ти дан по ВАСКРСУ и то три дана. Дакле тај дан је посебан по томе што је на њега сишао СВЕТИ ДУХ на апостоле по речи Господњој: “Послаћу вам ДУХА утешитеља и он ће вас научити свему“ (по Јовану 14:26 ). Ваља приметити да ће дакле СВЕТИ ДУХ не само сићи, него ће научити свему апостоле, понављам свему, из чега произилази да нема ништа изван тога што је СВЕТИ ДУХ открио.
И онда су ови апостоли поставили руке (рукоположили) на своје прве ученике који су тако постали први епископи а ови на друге и тако до данашњег дана иде непрекинута нит преласка СВЕТОГ ДУХА од апостола а то се назива  апостолско прејемство. Апостолско прејемство или БЛАГОДАТ СВЕТОГ ДУХА имају само православни тј. они који нису ништа изменили учење апостола а остали који себе погрешно називају хришћанима нису у ЗАЈЕДНИЦИ СА СВЕТИМ ДУХОМ тј. у Цркви! Зашто? Одговор је у православном симболу вере где се каже: “Вјерујем у једну свету, саборну и апостолску Цркву. Црква је дакле и апостолска јер је сачувала апостолско учење које је открио СВЕТИ ДУХ апостолима када је сишао на њих (и касније епископима) а они који себе погрешно називају хришћанима су се одрекли овога симбола вере и учења и себи су измислили друга вјеровања. Али то је њихов проблем јер ко се одрекне БОГА и њега се БОГ одриче. Ми ништа нисмо мењали од почетка како су нас апостоли учили и тако смо остали у ЗАЈЕДНИЦИ СВЕТОГА ДУХА тј. Цркви. Православље је дакле непромењено учење од апостола (па преко епископа) до данашњег дана (Свето Писмо и Св. предање у симбиози)
Црква је САБОРНА јер је то сабор или ЗАЈЕДНИЦА СВЕТОГ ДУХА, заједница или сабор оних који прихватају апостолско учење а то су само православни. Црква је СВЕТА јер је СВЕТИ ДУХ сишао на апостоле а потом (рукополагањем) и на епископе а посредством њих се излива (све Св. Тајне се изливају преко епископа) на све који су његовој заједници. Црква је ЈЕДНА јер је ЈЕДАН БОГ ИЗ КОГ ИСХОДИ ЈЕДАН СВЕТИ ДУХ који је сишао на апостоле по речи ЈЕДНОГА БОГА СИНА.
Црква је живи организам којем је глава сам ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС, невидљива или духовна, ТРОЖЕСТВЕНА (она која прославља БОГА на Небу, састављена од становника ЦАРСТВА НЕБЕСКОГ) и видњива материјална ВОЈИНСТВУЈУЋА (она која се бори за БОГА на Земљи, састављена од покајаних крштених грешника) а то је све ЈЕДНА Црква у симбиози као што смо ми душа и тело. Tако они који су се одрекли Цркве заправо су се одрекли БОГА без обзира што себе називају хришћанима они то уистину не могу бити. Да би неко био православан (хришћанин) није довољно да то само жели и исповеда већ је неопходно да поред тога буде члан Цркве а то постаје Св. тајном Крштења која се врши искључиво у складу са Божанственим канонима (законима), осим у посебним случајевима који су оправдани околностима по тзв. икономији, и од стране свештеника (православног). Свако друго крштење по учењу Св. Цркве НЕМА никакву важност. Таква особа није крштена (није се измирила с Богом јер је крштење измирење с Господом и прање од првородног греха прародитеља Адама и Еве које носи сваки човек од рођења) и самим тим није члан Цркве па према томе не може имати наду на спасење, јер изван цркве нема спасења као што тврде сви Св. оци!
Као што једна држава не може постојати без закона тако ни Св. Црква не може без својих закона (канона) битисати. Св. Црква је Небеска држава на Земљи (војинствујућа тј. борбена) а Бог је онај који држи власт, СВЕДРЖИТЕЉ (као што држи све). Зато су Св. Оци започињали свако заседање Сабора са “ДУХ СВЕТИ И МИ ОДЛУЧИСМО...“ . Из тога произилази да је заправо сам Бог донео догмате и каноне (а епископи су их само објавили) који се зато оправдано називају Божанствени. Према томе, потпуно је јасно зашто су догмати (а и догматски канони) НЕПРОМЕЊИВИ И ВЕЧНИ !
Св. Васељенски сабори су објавили Божанствене догмате и каноне да би јасно дефинисали шта је то Црква а шта није и оне који би се усудили да мењају тј. кваре закон Божији да предају анатеми тј. одлуче од Христа! Тако је Господ заштитио своју невесту (цркву) од курварства јеретичкога као лукаве подвале нечастивог који ратује против Цркве.
Како у овим смутним временима, када је непомјаник толико помешао истину с лажима, разликовати ИСТИНСКУ Цркву од Цркве лукавих? Како разликовати ИСТИНСКО свештенство од лажног? Како бити и остати ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВАН ?
Иако на први поглед изгледа комликовано, уистину је једноставно и просто као и у време св. апостола јер то и јесте основна карактеристика истине. Она је увек била једноставна, проста и увек иста (истина = увек иста). На првом месту човек мора бити истинољубив и објективан, дакле неоптерећен предрасудама (увреженим мишљењима) и страховима који су најпогубније оружије Оца лажи. Затим, поменуо сам како се стиче расуђивање (благочешћем, постом, молитвом, итд.).
Сетимо се речи нашег Господа да ћемо их по делима познати а сведоци смо свих одступања од онога што Православну цркву чини једином истиниском Христовом црквом кроз молитвена општења са јеретицима и друга заједничарења (чланство у С.С.Ц.) а у неким случајевима чак и заједничким Причешћивaњима, признавањем екуменистичке теорије грана (по којој се у свим религијама налази благодат спасења а тек све заједно чине „ЦЕЛУ ИСТИНУ“), општењем са новокалендарским расколницима па чак и са новопасхалцима и монофиситима! Дакле, дела су им  очигледна.
Многи данас себе сматрају и зову православним тј. хришћанима али да ли је то заиста  довољно да би било и истинито? Наравно да није и зато се Господ и пита, да ли ће затећи веру на земљи када дође други пут што јасно указује на мали број оних који ће одолети свим искушењима и остати верни синови православља на крају времена (треба приметити да Господ за Цркву даје обећање да је врата адова (паклена) неће надвладати).
Црква последњих времена ће бити малобројна, раслабњена, израњавана и ако би се црква првих времена могла упоредити са новорођенчетом онда би ова наша Црква последњих времена била слична онемоћалом старцу.
Укратко, они епископи тј. Синоди, који немају молитвено општење са јеретицима екуменистима и нису чланови јеретичких организација (С.С.Ц. и сл.) а имају (задржали су или су обновили) апостолско прејемство, су православни !

5) Св. тајна крштења – да ли је кропљење и обливање православно ?



Сваки свештеник, и уопште сваки православац, мора да зна да крштење мора бити у свему правилно свршено јер Црква никад није признавала за правилно крштење оно које није по пропису њеном извршено. Тертулијан каже: „Који нису примили крштење правилно сасвим, нису крштени. (1)c bapt. c. 15). Пропис цркве, по коме ми морамо свршавати крштење, садржи се у Требнику, који је у рукама сваког свештеника. Оставимо на тренутак по страни све књиге па узмимо само Требник и на основу онога што пише у њему расудимо. У Требнику дакле стоји написано ,да свештеник изговара установљене речи, крштава дотичнога обавезно погружењем три пута у воду и ако то не учини (како стоји написано) мора бити лишен свештеничког чина. Ову казну одрећује 50-то апостолско правило, на основу којег је састављено ово правило у Требнику.
Обливањем крштавају и то тек од XIV века јеретици римокатолици. Узимајући за основу пример ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА који се крстио погружењем, затим праксу св. апостола који су такоће искључиво крштавали погружењем и најпосле праксу свију следећих векова ,два велика Сабора Православне цркве, и то један Руске (1656) а други свију источних патријараха (1756), изрекли су свечану осуду против крштења обливањем осим у ванредним приликама (болест, оскудица воде и сл.) !


У П О З О Р Е Њ Е :
Они који нису крштени троструким погружењем и појављивањем из воде, или при сваком појављивању није призвана једна од БОЖАНСКИХ ИПОСТАСИ већ су крштени другачије, имају се сматрати НЕКРШТЕНИМ ! (Томос о крштењу из 1756. год.).
Свети свештеници, треба да имате велике крстионице у црквама у које цело дете може да урони а да не остане ни најситнији делић сув, јер и ту ђаво може да се усели па да вам деца постану епилептична (ђавоимана), плашљива и злосрећна због тога што нису ваљано крштена! (св. равноапостолни Козма Етолски)

6) Анатема екуменизма, Мансонвил, Канада 1983



ОНИМА КОЈИ НАПАДАЈУ ЦРКВУ ХРИСТОВУ И УЧЕ ДА СЕ ОНА ПОДЕЛИЛА НА ГРАНЕ КОЈЕ СЕ РАЗЛИКУЈУ ПО СВОМ УЧЕЊУ И НАЧИНУ ЖИВОТА И ТВРДЕ ДА ЦРКВА НЕ ПОСТОЈИ НА ВИДЉИВ НАЧИН НЕГО ЋЕ НАСТАТИ ОД ГРАНА, РАСКОЛА И ИНОВЕРЈА, ЊИХОВИМ СЈЕДИЊЕЊЕМ У ЈЕДНО ТЕЛО. И ОНИМА КОЈИ НЕ РАЗЛИКУЈУ ИСТИНСКО СВЕШТЕНСТВО И СВЕТЕ ТАЈНЕ ЦРКВЕ ОД ЈЕРЕТИЧКИХ, НЕГО УЧЕ ДА СУ КРШТЕЊЕ И ЕВХАРИСТИЈА ЈЕРЕТИКА ДОВОЉНИ ЗА СПАСЕЊЕ. И ОНИМА КОЈИ ОПШТЕ СА ПОМЕНУТИМ ЈЕРЕТИЦИМА, ИЛИ ИМ ПОМАЖУ, ИЛИ ШТИТЕ ЊИХОВУ НОВУ ЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА УМИШЉАЈУЋИ ДА ЈЕ ТО БРАТСКА ЉУБАВ ИЛИ НАЧИН ЗА СЈЕДИЊЕЊЕ РАЗДЕЉЕНИХ ХРИШЋАНА, А Н А Т Е М А  ! ! !

Одлука Св. Синода Руске Заграничне Православне Цркве под Првојерархом св. Митрополитом Филаретом Вознесенским




7) Литература


  1. Владимир Мос: ЛЕТОПИС ВЕЛИКЕ БИТКЕ; Историја Православне цркве у XX веку
  2. Родољуб Лазић: НОВАТОРСКО БОГОСЛОВЉЕ МИТРОПОЛИТА ЗИЗИУЛАСА
  3. Архим. др Јустин Поповић: ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА И ЕКУМЕНИЗАМ
  4. Александар Каломирос: ПРОТИВ ЛАЖНОГ ЈЕДИНСТВА
  5. Арх. Аверкије Џорданвилски Р.П.З.Ц.: СВЕТА РЕВНОСТ
  6. Еп. Георгије Павлович Грабе Р.П.З.Ц.: ПОД ШЕСТОКРАКОМ ЗВЕЗДОМ
  7. ПОГРУЖЕЊЕ ИСТИНСКО КРШТЕЊЕ; Да ли је кропљење и обливање православно, Парохија св. краља Милутина И.С.П.Ц.
  8. Св. Филарет Вознесенски: АНЂЕО ФИЛАДЕЛФИЈСКЕ ЦРКВЕ, Светогорска мисија Световазнесењског манастира Есфигмен
  9. ЈУДИН ПОЉУБАЦ, И.С.П.Ц.
  10. Еп. Виталије Р.П.З.Ц.: ЕКУМЕНИЗАМ


 
















Нема коментара:

Постави коментар